Luxustapéták


Luxus, exluzivitás, presztizs, innováció.

 

A luxus szó a lust-ból, vagy a lasciviousness-ből ered. A lust kéjelgést, nemi vágyat, míg a lasciviousness bujaságot jelent.  Az emberi fejlődés folyamán az anyagi és a szemléletbeli különbségek az első pillanattól megvoltak az emberek között, és mindig keresték a luxus különböző formáit.

 

A XVIII. századtól a luxustermékek előállításába bekapcsolódó mesteremberek és iparosok felemelkedésével megjelenik az exkluzivitás, és ettől az időtől kezdve a drága anyagok, az exkluzivitás hozzáadásával, a fejlődés egyik motorjává váltak. A megindult minőségi termelés lendületet adott a fokozott gyártás kialakulásához.

A luxus kialakulását a látszat és az életvitel, anyagi és szellemi javak birtoklása határozta meg.

 

A XX. és a XXI. században a luxus összefonódott a különlegességgel, és az egyediséggel. Az exkluzivitás nem viselkedési formákra és életstílusra vonatkozik, hanem a termék egyedi jellegét célozza meg.

 

A régi luxus kifejezés az európai arisztokráciára jellemző kifejezésekkel bír, míg az új luxus a modern design-re, és a magasan fejlett kapitalista világ termékeire vonatkozik.Megindul a luxus márkák tömegeknek szóló gyártása, és előtérbe kerülnek az anyagi értékrendek.

 

A XXI. században a luxustermékek gyártóinak is alkalmazkodni kellett a megváltozott fogyasztói viszonyokhoz. Mesteremberek, tervezők az innováció alkalmazásával megújítják termékeiket, és fokozzák a termékeik iránti vásárlási igényt. A mesterségbeli tudás, a precizitás és a magas fokú ellenőrzés elengedhetetlen követelménnyé válik. A luxus termékek fogyasztásában erősen közre játszik a késztetés, az igény, az érdek, a hajtóerő, az ösztön, és a  szükséglet.

 

„Korábban luxus termékeket minden nap vásároltak kivételes emberek. Napjainkban pedig kivételes alkalmakra vásárolnak luxus termékeket mindennapi emberek is.”

 

Magyarország a II. világháborúban kivérzett, és az azt követő társadalmi átalakulásban nem a luxus termékek vásárlása volt a legnagyobb követelmény. Ami fontos, hogy a háborút követően a Magyar társadalom iskolai végzettsége folyamatosan fejlődött. Egyetemekről, főiskolákról, középiskolákból, szakmunkás képző intézetekből kikerülő képzett, felvilágosult állampolgárok évtizedeken keresztül  növekvő száma átformálta a gondolkodás módot. Megjelent a rejtett luxus iránti vágy és igény.

 

 

Az európai nagy színpadon 1991-ben felgördült a vasfüggöny. A kelet-közép európai népek betekinthettek a vasfüggöny mögé, és ami mögötte van.

A Hajlék-2000 kft Tapétacenter csoport célul tűzte ki, hogy a luxus minőségű tapétáival, és luxus érzetet kifejező termékek forgalmazásával segíti a kedves vásárlók igényeinek a kielégítését. Valódi textil tapéták egészségtudatos (vlies) növényi rost, gyapot szálak felhasználásával készültek, felületükön arany vagy egyéb minta nyomással. A minták a barokktól, a retró barokkig, az olasz renaissance(reneszánsz)-tól a minimál art-ig terjednek.  Kiemelkedő a skandináv, svéd tapéta választékunk, amely egyedi különleges megoldásokat kínál az erre fogékony érdeklődőknek.

 

Luxus tapétáink az európai designerek legkiválóbb termékei. A tapéták hordozó anyaga az egészségtudatos (vlies) gyapot felhasználással készül. A Marburg tapéták kiválósága, korunk Picassója, LUIGI COLÁNI dizájner. Mesterien képviseli a technokrata világ értékeinek érzelmi kiteljesedését. Az olasz szépség, romantika és minőség képviselője a PARATO tapéta gyár CRISTIANI MASI designer munkáival. Remek selyemtapéták mosható kivitelben. Minőségi mesteremberek, fémmetszők munkája nyomán a tapéták felülete bizonyos szögekből térhatásúvá válik. Igazi luxus érzés.

 

A skandináv design kiválósága HANNA WERNING aki az ELLE INTERIÖR DESIGNPRIS lakberendezési kiállításon három különböző éven keresztül a tapéta kategóriában első lett Európában.

 

Forgalmazzuk a nagy Design ikonok tapétáit. ARN JACOBSEN, STIG LINDBERG, SVEN MARKELIUS és KARL AXEL PEHRSON designerek munkái már a skandináv, svéd életérzést viszik szét a világban. SVEN MARKELIUS a Bauhaus iskoláját megjárt munkái megtalálhatók az ENSZ székházában NEW YORK-ban.

 

Az új nemzedék kiemelkedő képviselője az ELLE INTERIÖR DESIGNPRIS 2012 tapéta győztese, HANNA WANDELBO-HANSSON. Mögötte kiemelkedő dizájnerek jelennek meg munkáikkal. ULRICA HURTIG a jómódban élők luxuskopottságát vitte tapétáival a szobák falára. INGELA WINGBORG a mindennapok szorongó luxusát teríti elénk belső tereink falaira.

 

Luxus tapéta ajánlatunkban megtalálható tapéták kiváló európai mesterek munkái. ULF MORITZ, DITER LANGER, THOMAS ZEITLBERGER a Marburg gyár exkluzív tapétáinak tervezői és sikeres fejlesztői. ZAHA HADID dizájner az észak afrikai, arab és zsidó érzelemvilág termékeny képviselője az egész világon. Tapétái a modern Luxus tapéták kifejezői. Forgalmazott BRIGITTE VON BOCH a Rasch textil luxus tapéták képviselője, a modern és a klasszikus minták eklektikus kifejezője…

 

Ha innovatív luxus tapétát szeretne precíz vlies és papírhátú kivitelben, látogasson el hozzánk, szívesen várjuk állandóan változó ajánlatunkkal. Ezek a tapéták igazi presztízst fejeznek ki belső tereik fal felületein. Kopogjon be hozzánk. Mészáros Úr szívesen várja…

 

 Hajlék-2000 Kft. © 2018 | A Tapétacenter csoport tagja.