image description

Hogy kezdjem a tapéták kiválasztását?

Hogy kezdjem a tapéták kiválasztását?

A tapétázás megkezdése előtt fontos döntéseket kell hozni, hogy mekkora alapterületű szobákat helyiségeket szeretnénk tapétázni.

Általában a kis alapterületű szobákba az apró mintás, esetleg csíkos tapéta az ideális. Ezek a tapéták tágítják a belső teret, ezért nagyobbnak látszik a szoba mérete! Ebben az esetben ajánlott a világos szín. A sötét színt lehetőség szerint kerüljük. 

Ha nagyobb helyiségeket tapétázunk nincsenek ilyen szabályok, megkötések, bátran választhatunk bármilyen tapéta minta típust. Fontos ököl szabály, hogy sötét tapétát csak világos szobában alkalmazzunk. A világos tapétával, több fény varázsolhatunk egy kevésbé benapozott sötétebb szobába. 

Tapétavásárlás előtt érdemes végignézni a kínálatot, interneten is keressünk, hogy kirajzolódjanak a tapétázási elképzeléseink. Keressük a lakásba illő  kedvenc motívumainkat. Ezek lehetnek pl: a virág, a falevél, kedves élőlények mint a madár… A modern irányzat hívei keressék a skandináv ikonok munkáit vagy nonfiguratív mintázatokat.

A tapéta színe illeszkedjen a helyiség bútoraihoz, azok méreteihez... Fontos a vásárlás megkezdése előtt, hogy vegyünk tapéta mintát és tegyük ki a falra és hozzunk sikeres döntést. Fontos a szakértő, tanácsadó véleménye, hogy tájékozódjon a választott tapéta tulajdonságairól, minőségéről, karbantartásáról, ragasztás technikájáról. 

Újra reneszánszukat élik a luxus dekorációs tapéták, akár modern tapéta kivitelben is.

Belső tereink tapétázására díszítésére ismét divatba jött a luxus dekor tapéta, a romantikus hangulatával a luxus harmóniáját hozza el az otthonába. Klasszikus design, egyszínű és mintás felületekkel, akantusz leveles csodákkal várja a tapétázni vágyókat. Fehér, szürke, vörös, arany, drapp, fekete tapéta, fényes és matt háttérrel maga a csoda. Mi a különlegességre vágyók igényeit szolgáljuk ki. A tapéták között található arany, ezüst, üveggyöngyös, flokkolt, csíkos, mosható és súrolható felület. Bátran elmondhatjuk, hogy  27.000 féle tapéta közül lehet vásárolni az üzleteinkben. Különlegesen magas minőségű termékeinkből válogathat, vásárolhat, tanácsadóink segítségével!