Hogy válasszunk tapétát?

Legfontosabb dolog tapéta választáskor, hogy milyen stílusú a helység, mit szeretne kifejezni az oda illő falburkoló tapétázó rendszerrel. Olyan tapétákat kell választani ami megfelel a személyiségének és az életérzésének. A tapéta legyen kifejező, finom, kedves, megnyerő. Fejezze ki a társadalomban elfoglalt helyét. Legyen szemet gyönyörködtető, méltóságos, egyszerű, erotikus, technokrata szemléletű vagy egyszerűen szolidan kurvás. A Kis szobába az apró mintás, vagy függőlegesen csíkos tapéták az előnyösek, mert ezáltal nagyobbnak látjuk a teret. Sötét tónusú tapétával ott tapétázzunk ahol nagyon világos a helyiségünk. Olyan tapétát válasszunk amit a szomszédunk vagy az ellenségünk meglát, az irigységtől kapjon hidegrázást. Bátran válasszon az ajánlataink közül. Sok szeretettel várjuk az üzleteinkben. Tapétázásra fel!

Hogy kezdjem a tapéták kiválasztását?

Általában a kis alapterületű szobákba az apró mintás, esetleg csíkos tapéta az ideális. Ezek a tapéták tágítják a belső teret, ezért nagyobbnak látszik a szoba mérete! Ebben az esetben ajánlott a világos szín. A sötét színt lehetőség szerint kerüljük. Ha nagyobb helyiségeket tapétázunk nincsenek ilyen szabályok, megkötések, bátran választhatunk bármilyen tapéta minta típust. Fontos ököl szabály, hogy sötét tapétát csak világos szobában alkalmazzunk. A világos tapétával, több fény varázsolhatunk egy kevésbé benapozott sötétebb szobába. Tapétavásárlás előtt érdemes végignézni a kínálatot, interneten is keressünk, hogy kirajzolódjanak a tapétázási elképzeléseink. Keressük a lakásba illő kedvenc motívumainkat. Ezek lehetnek pl: a virág, a falevél, kedves élőlények mint a madár… A modern irányzat hívei keressék a skandináv ikonok munkáit vagy nonfiguratív mintázatokat.

A tapéta színe illeszkedjen a helyiség bútoraihoz, azok méreteihez... Fontos a vásárlás megkezdése előtt, hogy vegyünk tapéta mintát és tegyük ki a falra és hozzunk sikeres döntést. Fontos a szakértő, tanácsadó véleménye, hogy tájékozódjon a választott tapéta tulajdonságairól, minőségéről, karbantartásáról, ragasztás technikájáról.

image description

Áruházaink