image description

Luxus mint életsítlus

Luxustapéták

Luxus, exluzivitás, presztizs, innováció.

 

A luxus szó a lust-ból, vagy a lasciviousness-ből ered. A lust kéjelgést, nemivágyat, míg a lasciviousness bujaságot jelent.  Az emberi fejlődésfolyamán az anyagi és a szemléletbeli különbségek az első pillanattól megvoltakaz emberek között, és mindig keresték a luxus különböző formáit.

 

A XVIII. századtól a luxustermékek előállításábabekapcsolódó mesteremberek és iparosok felemelkedésével megjelenik az exkluzivitás, ésettől az időtől kezdve a drága anyagok, az exkluzivitás hozzáadásával, afejlődés egyik motorjává váltak. A megindult minőségi termelés lendületet adotta fokozott gyártás kialakulásához.

A luxus kialakulását a látszat és az életvitel, anyagi ésszellemi javak birtoklása határozta meg.

 

A XX. és a XXI. században a luxus összefonódott akülönlegességgel, és az egyediséggel. Az exkluzivitás nem viselkedési formákraés életstílusra vonatkozik, hanem a termék egyedi jellegét célozza meg.

 

A régi luxus kifejezés az európai arisztokráciárajellemző kifejezésekkel bír, míg az új luxus a modern design-re, és a magasanfejlett kapitalista világ termékeire vonatkozik.Megindul a luxus márkáktömegeknek szóló gyártása, és előtérbe kerülnek az anyagi értékrendek.

 

A XXI. században a luxustermékek gyártóinak isalkalmazkodni kellett a megváltozott fogyasztói viszonyokhoz. Mesteremberek,tervezők az innovációalkalmazásávalmegújítják termékeiket, és fokozzák a termékeik iránti vásárlási igényt. Amesterségbeli tudás, a precizitás ésa magas fokú ellenőrzés elengedhetetlenkövetelménnyé válik. A luxus termékek fogyasztásában erősen közre játszik akésztetés, az igény, az érdek, a hajtóerő, az ösztön, és a  szükséglet.

 

„Korábban luxus termékeket minden nap vásároltakkivételes emberek. Napjainkban pedig kivételes alkalmakra vásárolnak luxustermékeket mindennapi emberek is.”

 

Magyarország a II. világháborúban kivérzett, és az aztkövető társadalmi átalakulásban nem a luxus termékek vásárlása volt alegnagyobb követelmény. Ami fontos, hogy a háborút követően a Magyar társadalomiskolai végzettsége folyamatosan fejlődött. Egyetemekről, főiskolákról,középiskolákból, szakmunkás képző intézetekből kikerülő képzett, felvilágosultállampolgárok évtizedeken keresztül  növekvő száma átformálta agondolkodás módot. Megjelent a rejtett luxus iránti vágy és igény.

 

 

Az európai nagy színpadon 1991-ben felgördült avasfüggöny. A kelet-közép európai népek betekinthettek a vasfüggöny mögé, ésami mögötte van.

Hajlék-2000kft Tapétacenter csoport célul tűzte ki, hogy a luxus minőségűtapétáival, és luxus érzetet kifejező termékek forgalmazásával segíti a kedvesvásárlók igényeinek a kielégítését. Valódi textil tapéták egészségtudatos (vlies) növényirost, gyapot szálak felhasználásával készültek, felületükön arany vagy egyébminta nyomással. A minták a barokktól, a retró barokkig, az olasz renaissance(reneszánsz)-tól a minimál art-ig terjednek. Kiemelkedő a skandináv, svéd tapéta választékunk, amely egyedi különlegesmegoldásokat kínál az erre fogékony érdeklődőknek.

 

Luxus tapétáink az európai designerek legkiválóbbtermékei. A tapéták hordozó anyaga az egészségtudatos (vlies) gyapotfelhasználással készül. A Marburg tapétákkiválósága, korunk Picassója, LUIGICOLÁNI dizájner.Mesterien képviseli a technokrata világ értékeinek érzelmi kiteljesedését. Azolasz szépség, romantika és minőség képviselője a PARATO tapétagyár CRISTIANIMASI designer munkáival. Remek selyemtapéták mosható kivitelben.Minőségi mesteremberek, fémmetszők munkája nyomán a tapéták felülete bizonyosszögekből térhatásúvá válik. Igazi luxus érzés.

 

A skandináv design kiválósága HANNA WERNING aki az ELLE INTERIÖRDESIGNPRIS lakberendezési kiállításon három különböző éven keresztül atapéta kategóriában első lett Európában.

 

Forgalmazzuk a nagy Design ikonok tapétáit. ARN JACOBSENSTIG LINDBERGSVEN MARKELIUS és KARL AXEL PEHRSON designerekmunkái már a skandináv, svéd életérzést viszik szét a világban. SVEN MARKELIUS a Bauhaus iskoláját megjártmunkái megtalálhatók az ENSZ székházában NEW YORK-ban.

 

Az új nemzedék kiemelkedő képviselője az ELLE INTERIÖRDESIGNPRIS 2012 tapéta győztese, HANNAWANDELBO-HANSSON. Mögötte kiemelkedő dizájnerek jelennek megmunkáikkal. ULRICAHURTIG a jómódban élők luxuskopottságát vitte tapétáival a szobákfalára. INGELAWINGBORG a mindennapok szorongó luxusát teríti elénk belső tereinkfalaira.

 

Luxus tapéta ajánlatunkban megtalálható tapéták kiválóeurópai mesterek munkái. ULFMORITZ, DITER LANGER, THOMAS ZEITLBERGER a Marburg gyár exkluzív tapétáinak tervezőiés sikeres fejlesztői. ZAHAHADID dizájner az észak afrikai, arab és zsidó érzelemvilág termékenyképviselője az egész világon. Tapétái a modern Luxus tapéták kifejezői.Forgalmazott BRIGITTEVON BOCH a Raschtextil luxus tapéták képviselője, a modern és a klasszikus mintákeklektikus kifejezője…

 

Ha innovatív luxus tapétát szeretne precíz vlies éspapírhátú kivitelben, látogasson el hozzánk, szívesen várjuk állandóan változóajánlatunkkal. Ezek a tapéták igazi presztízst fejeznek ki belső tereik falfelületein. Kopogjon be hozzánk. Mészáros Úr szívesen várja…